Ситник про скандал з аудитором НАБУ: На Брауні бейджика

Ситник про скандал з аудитором НАБУ: На Брауні бейджика "креатура Порошенка" не було

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає, що скандал із обранням аудитора діяльності НАБУ від квоти Верховної Ради стався через непрозорість процедури відбору кандидата.

Про це йдеться у матеріалі УП «Один день з Артемом Ситником. Як голова НАБУ полює на велику рибу». 

"На ньому (Найджелі Брауну – ред.) такого бейджика ("креатура Порошенка" – ред.) не було, наскільки я знаю. Мене дуже часто запитують, чому так відбулося, що був такий скандал. Моя думка, що скандал був не через якесь прізвище, а через те, що процедура була якась непрозора і трохи неправильна, що були такі спроби призначити цього аудитора. Тому й була така реакція. Бо був конкурс, подавалися люди, був переможець цього конкурсу (Роберт Сторч- ред.). Його рекомендували проголосувати в залі", - зазначив очільник НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 21 березня не змогла призначити аудитора НАБУ від парламенту. Ні заступник генерального інспектора Департаменту юстиції США Роберт Сторч, ні Найджел Браун не набрали необхідної кількості голосів депутатів для затвердження на цій посаді. 5 квітня антикорупційний комітет парламенту оголосив новий конкурс на посаду аудитора НАБУ від Верховної Ради.

У грудні 2016 року Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту делегувати за своєї квотою американського аудитора Роберта Сторча в комісію зовнішнього оцінювання Національного антикоруційного бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-