Порошенко: Єдиним фронтом відстояли Угоду про асоціацію з ЄС

Порошенко: Єдиним фронтом відстояли Угоду про асоціацію з ЄС

Укрінформ
Завершенням Нідерландами процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поруч з результатами виборів в Австрії, Нідерландах, Франції, закріпило позитивні тенденції у Європі до консолідації проєвропейських сил.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у коментарі щодо рішення Сенату Нідерландів про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Після виборів в Австрії, Нідерландах, Франції завершення ратифікації Угоди про асоціацію з Україною закріпило позитивні тенденції до консолідації цих проєвропейських сил, які раніше мали певні проблеми внаслідок нідерландського референдуму та Брекзиту", - заявив він.

Президент нагадав, що на фініші процес ратифікації Угоди про асоціацію пригальмувався в Нідерландах. "Історична для нас угода виявилася під реальною загрозою. До останнього моменту вся дипломатична команда країни боролася за те, щоб зірки на європейському небосхилі склалися сприятливо для України. В цьому нас підтримували і нам допомагали наші європейські партнери", - сказав він.

Порошенко висловив вдячність за підтримку своєму другові Прем’єр-міністру Марку Рютте, нідерландському уряду, Національним зборам, Сенату.

"Від імені Українського народу дякую громадянам Нідерландів, які під час нещодавніх виборів в масі своїй не підтримали антиєвропейську партію, а, натомість, делегували владу відповідальним проєвропейським силам", - заявив він.

Президент підкреслив, що Україні спільно з європейськими партнерами вдалося єдиним фронтом отримати важливу перемогу. "Єдиним фронтом ми відстояли Угоду про асоціацію, дорогу до якої три з половиною роки тому відкрили учасники Євромайдану та Революції Гідності", - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди завершили ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Верхня палата парламенту сьогодні, 30 травня, схвалила законопроект, яким вводиться в дію ратифікація Угоди. Раніше документ підтримала нижня палата.

Нідерланди стали останньою країною ЄС, яка ратифікувала Угоду про асоціацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-