Суд у Лондоні відклав винесення проміжного рішення щодо

Суд у Лондоні відклав винесення проміжного рішення щодо "боргу Януковича" – Мінфін

Укрінформ
Лондонський суд відклав винесення проміжного рішення щодо справи щодо єврооблігацій на суму $3 млрд, випущених Україною у грудні 2013 року так званого "боргу Януковича".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

"Під час засідання 26 травня 2017 року у Високому суді у м. Лондон, суддя Блер розглянув ряд невирішених питань за наслідками рішення, постановленого Судом 29 березня 2017 року у порядку спрощеного провадження. Зокрема, Суд розглянув заяву України про подальше зупинення виконання судового рішення до завершення розгляду апеляційної скарги України у англійському Апеляційному суді, що відбудеться не раніше 2018 року. Враховуючи складність порушених питань, суддя вирішив відкласти винесення свого рішення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що таким чином, після сьогоднішнього слухання суддя виділить певний час на те, щоб розглянути питання глибше перед тим, як винести своє рішення у належний строк.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Миколи Азарова отримав кредит на $3 млрд в рамках домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом Віктором Януковичем у грудні 2013 року.

У 2015 році російська сторона зажадала повернення боргу, не прийнявши пропозиції реструктуризації боргу. Українська влада відмовилися визнавати борг офіційним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-