Рада розгляне призначення омбудсмена 6 червня - Парубій

Рада розгляне призначення омбудсмена 6 червня - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що під час пленарного засідання 6 червня парламент розгляне питання призначення уповноваженого ВР з прав людини.

Про це він сказав під час засідання парламенту у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Власне, 6 червня - останній день, коли Верховна Рада України має розглянути питання про призначення Уповноваженого ВР з прав людини. Тому цей день буде, у великій мірі, приурочений до цієї події, оскільки вона буде передбачати певну етапність - повний розгляд, потім голосування", - сказав Парубій.

Він зауважив, що згідно з діючим законодавством голосування за призначення омбудсмена відбуватиметься таємно за допомогою бюлетенів.

"Тому це займе час. Більше того, якщо у першому турі голосування жоден з кандидатів не набере необхідної кількості голосів, потім 2 з тих, що взяли перші місця, повторно будуть ставитися на голосування, знову ж таки бюлетенями", - сказав спікер.

Він наголосив, що у проміжку, коли лічильна комісія буде здійснювати підрахунок бюлетенів, нардепам запропонують до порядку денного певні закони.

Водночас Парубій повідомив, що оскільки 5 червня, понеділок, вихідний день, то засідання погоджувальної ради відбудеться 6 червня о 9.00 годині, а засідання парламенту розпочнеться у той же день об 11 годині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-