Трамп ще думає, чи продовжувати санкції проти РФ через агресію в Україні - радник

Трамп ще думає, чи продовжувати санкції проти РФ через агресію в Україні - радник

Укрінформ
Американський президент Дональд Трамп переглядає серію санкцій проти Росії, запроваджених за Барака Обами, однак наразі немає жодної позиції щодо того, чи підтримувати їх.

Про це заявив радник президента США з економічних питань Гері Кон, повідомляє Radio Free Europe/Radio Liberty.

"Я думаю, що президент розглядає це. На даний момент у нас немає позиції", – сказав Кон, додавши, що у Трампа є "багато варіантів", які він розглядає в контексті теми санкцій.

За словами радника Трампа, коли європейські лідери на саміті НАТО в Брюсселі запитали президента США, чи планує він продовжувати санкції від 2014 року, запроваджені передусім через анексію Росією Криму, то його відповідь була, що він ще не вирішив, що робити.

Під час виборчої кампанії Трамп не виключав зняття санкцій з Росії. Водночас члени його адміністрації наголошували, що санкції зберігатимуться, якщо Росія не зробить кроків, які спонукатимуть США розглянути їх ослаблення. Посол США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що нова адміністрація не скасує санкції, доки Росія не поверне Україні Крим.

Після того, як Трамп і держсекретар США Рекс Тіллерсон зустрілися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Вашингтоні 10 травня, Держдеп заявив, що Тіллерсон сказав Лаврову, що "санкції щодо Росії будуть залишатися в силі, поки Москва не змінить дії, які їх спровокували".

Санкції були запроваджені окремо Сполученими Штатами і Європейським Союзом в 2014 році і відтоді неодноразово продовжувалися і розширювалися.

Фото: spiegel.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-