У МЗС занепокоєні демонтажем українського пам’ятника в Польщі

У МЗС занепокоєні демонтажем українського пам’ятника в Польщі

Укрінформ
В Міністерстві закордонних справ України вважають, що ситуація з місцями пам'яті в Україні і Польщі потребує комплексного вирішення.

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника міністра Вадима Пристайка з головою Інституту національної пам’яті Республіки Польща Ярославом Шареком, повідомляє прес-служба МЗС.

Зокрема, як йдеться в повідомленні, “особливу увагу під час зустрічі було приділено ситуації навколо українських і польських місць пам’яті. З українського боку висловлено занепокоєння стосовно демонтажу українського пам’ятника в с. Грушовичі під Перемишлем (Республіка Польща)".

Як зазначили в МЗС, у цьому зв’язку було наголошено на важливості активізації співробітництва між відповідними українськими та польськими інституціями з метою комплексного вирішення ситуації з існуючими місцями пам’яті в Україні та Польщі в дусі порозуміння та відповідно до чинного законодавства і двосторонніх договорів.

Як повідомлялося, 26 квітня представники польських націоналістичних організацій розібрали пам'ятник воїнам УПА, встановлений на кладовищі села Грушовичи біля Перемишля. Демонтаж пам'ятника проводився за згодою місцевої влади.

Українська сторона висловила обурення діями щодо пам'ятника воїнам УПА в селі Грушовичі.

Фото: www.rbc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-