Які фракції найбільше підтримують законопроекти Президента - дослідження КВУ

Які фракції найбільше підтримують законопроекти Президента - дослідження КВУ

Укрінформ
Фракція "Народний фронт" віддає за подані Президентом України законопроекти більше голосів, аніж "Блок Петра Порошенка". 

Про це заявив у середу на презентації дослідження Комітету виборців України щодо законодавчих ініціатив Петра Порошенка та їх підтримки у Верховній Раді генеральний директор КВУ Олексій Кошель, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Найбільшу кількість голосів за законопроекти Президента віддають члени фракції "Народний фронт" - 85%, "Блок Петра Порошенка" менше, аніж "Народний фронт", - 79%. Очевидно, це пов'язано з постійною проблемою фракційної дисципліни. І третя фракція, яка дає найбільшу кількість голосів на підтримку президентських законопроектів, - "Самопоміч" із 74%", - сказав Кошель. 

Він також поінформував, що більше половини голосів за президентські законопроекти давали члени фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" - 66% і партії "Батьківщина" - 53%, менше половини народних депутатів групи "Воля народу" - 48% і "Відродження" - 33%. З-поміж членів фракції "Опозиційного блоку" лише 8% віддавали голоси за законодавчі ініціативи Порошенка.

У цьому контексті Кошель зауважив, що існує певний штамп, коли експерти наголошують на тому, що коаліція не працює без підтримки "Опозиційного блоку". 

"Це дослідження, принаймні в частині президентських законопроектів, і попереднє дослідження в частині урядових законопроектів, показує, що "Опозиційний блок" фактично працює у форматі бойкоту. І для нас дуже важливий показник, що де-факто стара коаліція працює - я маю на увазі підтримку і президентських, і урядових законопроектів. Я вважаю це надзвичайно позитивним сигналом, який дає шанси на налагодження і нарощування роботи в парламенті", - резюмував Кошель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-