ВР ухвалила в першому читанні кримінальну відповідальність за сприяння самогубству

ВР ухвалила в першому читанні кримінальну відповідальність за сприяння самогубству

Укрінформ
Зміни до Кримінального кодексу щодо встановлення кримінальної відповідальності за сприяння вчиненню самогубства ухвалено в першому читанні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за законопроект №4088 проголосували 229 депутатів.

Один із авторів законопроекту Денис Силантьєв (фракція Радикальної партії) зазначив, що за даними ВООЗ за 2012 рік, в Україні було вчинено близько 10 тисяч актів суїциду. Україна входить в десятку країн з найвищим рівнем самогубств - середній показник для нашої країни становить 22 суїциди на 100 тисяч осіб.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що через високу латентність доведення до самогубства та відсутність норми в Кримінальному кодексі України, яка б давала змогу притягати до відповідальності за доведення до самогубства через мережу Інтернет, оцінити реальну ситуацію і стан проблеми вкрай складно. 

Автор законопроекту наголосив, що, враховуючи світову тенденцію до зростання злочинності в інтернеті та появі нового способу доведення до самогубства, необхідно вчасно вносити зміни до кримінального законодавства, які будуть відповідати сучасним викликам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-