СБУ відповіла Соболєву, що не слідкує за політиками

СБУ відповіла Соболєву, що не слідкує за політиками

Укрінформ
Служба безпеки України перевірить інформацію народного депутата із фракції "Самопоміч" Єгора Соболєва про нібито стеження з боку цієї спецслужби за членами його політсили.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

"Шановний пане Єгоре Соболєв! Служба безпеки України не слідкує за політиками та представниками громадсько-політичних об’єднань, не перешкоджає їм, а також не втручається у їхню діяльність. Ми не спостерігаємо за зустрічами політиків із виборцями і тим більше не дозволяємо собі, як Ви заявили, чинити тиск на студентів та викладачів. Повірте, у Служби є чим зайнятися в умовах російської агресії, про що ми регулярно інформуємо громадськість", - зазначила вона.

Гітлянська додала, що СБУ вивчить всі викладені Соболєвим факти, оскільки сприймає його публікацію як депутатське звернення.

"СБ України здійснить перевірку та повідомить Вам про її результати в установленому порядку", - наголосила речниця СБУ.

Раніше Соболєв у своєму Facebook написав, зокрема, наступне: "В кожному місті, куди ми їдемо зустрітися з людьми, мати дискусію про рух далі, ми відчуваємо себе, наче герої дешевого шпигунського роману. У Тернополі СБУ зажадала від керівників місцевого інституту біографій кожного студента і студентки, з якими ми можемо зустрітися. В результаті вирішили взагалі не мати зустрічей в інституті, щоб нікого не підставляти під удар".

У Вінниці, за його словами, "про деталі поїздки у місцевого керівника партії розпитувала контррозвідка (!!!). А засідання міської ради, що випадково збіглося з днем приїзду, охороняла небачена кількість "захисників".

"Мерія Кривого Рогу, куди ми приїхали допомогти міському осередку і заодно зустрітися з друзями по блокаді торгівлі з окупованими територіями, взагалі оголосила про скасування засідання міської ради в середу!" - додав депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-