У Клімкіна сказали, коли чекати безвізу із заморськими територіями країн ЄС

У Клімкіна сказали, коли чекати безвізу із заморськими територіями країн ЄС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України ініціювало переговори про скасування візового режиму з заморськими територіями Франції та Нідерландів, але цей процес потребуватиме додаткового часу.

Про це йдеться у письмовій відповіді Департаменту консульської служби МЗС на запит "Європейської правди".

"Запровадження безвізових поїздок на заморські території королівства Нідерланди... очікується не раніше осені 2017 року", - йдеться у відповіді ДКС МЗС.

Дипломати наголосили, що процедура є тривалою через те, що островні території - Аруби, Кюрасао та Сінт-Мартен - проводять власну міграційну політику.

У випадку з заморськими територіями Франції ситуація інша, рішення про безвіз ухвалюється в Парижі, однак воно також не є автоматичним та "потребуватиме внесення змін до чинного законодавства Франції", пояснили в ДКС МЗС.

Як відомо, безвізовий режим між Україною та ЄС не буде поширюється на віддалені від європейського континенту острови, що мають статус "заморських територій" Франції і Нідерландів – вони і надалі зберігають візові вимоги для українців.

До числа заморських територій Франції входять Гваделупа, Майотта, Мартиніка, Французька Гвіана, Реюньйон, Сен-Бартелемі, Сен-Мартен, Сен-П'єр і Мікелон, Волліс і Футуна, Французька Полінезія. Нині вони дозволяють в’їзд для громадян України за шенгенською візою, виданою консульством Франції; після початку дії безвізового режиму з ЄС українці не матимуть змоги отримати таку візу у чинний біометричний паспорт.

Безвізовий режим із ЄС запрацює з 11 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-