ВР має трансформуватися, щоб ухвалювати прогресивні закони - Мінгареллі

ВР має трансформуватися, щоб ухвалювати прогресивні закони - Мінгареллі

Укрінформ
Верховна Рада має трансформуватися, аби надалі ухвалювати прогресивне законодавство.

Про це заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі під час панельної дискусії у парламенті на тему «Законотворчі процеси і європейська інтеграція в контексті парламентської реформи», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо очікувати, що Рада ухвалюватиме прогресивне законодавство, якщо вона себе не трансформує. Тому необхідно переглянути Регламент, це є передумовою успішних подальших процесів. Вкрай важливо якомога швидше внести відповідні зміни і поправки, бо інакше це може вам заважати працювати так, як ви хочете», - сказав Мінгареллі.

Що стосується законодавчого процесу, то, за його словами, ЄС підтримує більш тісну співпрацю між виконавчою та законодавчою гілками влади, зокрема забезпечення інклюзивного процесу розробки законодавства, розробки напрямків політики.

Водночас Мінгареллі зазначив, що останні 9 місяців в Україні спостерігаються успішні спроби поступово змінити політичні, економічні та соціальні реалії. 

«Я можу вас запевнити, пане Парубій, що ви завжди матимете підтримку Європейського Союзу, коли будете йти шляхом європейської інтеграції», - зазначив Мінгареллі, звертаючись до голови ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-