Безвіз не поширюється на Гібралтар і заморські території Франції - МЗС

Безвіз не поширюється на Гібралтар і заморські території Франції - МЗС

Укрінформ
Українцям для відвідування Гібралтару та заморських територій Франції поки що доведеться оформлювати візи.

Про це поінформував у Facebook Департамент консульської служби МЗС у відповідь на запитання, чи поширюватимуться безвізові поїздки на Гібралтар та Корсику.

"Громадяни України подорожують до Гібралтару на підставі віз. Віза оформлюється в посольствах Великої Британії", - йдеться у повідомленні.

У департаменті уточнили, що від оформлення візи звільняються громадяни України, які в'їжджають до Гібралтару для одноденної екскурсії, організованої в рамках придбаної в туристичного оператора Гібралтару туристичної путівки; є пасажирами круїзного судна; мають багаторазову британську візу терміном дії понад 6 місяців або дозвіл на проживання у Великій Британії терміном дії понад 12 місяців; мають дозвіл на возз'єднання сім'ї, виданий на території країн ЄС.

"МЗС опрацьовує з гібралтарською стороною питання щодо скасування візового режиму поїздок громадян України до Гібралтару з огляду на відповідне рішення ЄС", - зазначили у департаменті.

Окрім того, консульська служба повідомила з посиланням на інформацію французької сторони, що на даному етапі безвізовий режим поїздок буде поширюватися на континентальну частину Франції та острів Корсика. 

"Запровадження режиму безвізових поїздок на решту частини територій потребуватиме внесення змін до діючого законодавства Франції. МЗС порушено перед французькою стороною клопотання щодо поширення дії безвізового режиму поїздок на заморські території Франції", - поінформували у зовнішньополітичному відомстві. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-