Маємо рішуче діяти, щоб повернути

Маємо рішуче діяти, щоб повернути "Мінськ" у конструктивне русло - Порошенко

Оновлено
Укрінформ
Мінський процес необхідно повернути у конструктивне русло, адже альтернативи Мінським угодам немає.

Про це заявив Президент  України Петро Порошенко заявив у Німеччині перед початком переговорів із канцлером ФРН Ангелою Меркель, повідомляє Укрінформ. 

“Ми маємо рішуче діяти далі, щоби повернути Мінський процес у конструктивне русло”, - заявив глава держави.

Він укотре наголосив, що Україна не бачить жодної альтернативи Мінським угодам і наполягає на їх повному виконанні.

Під час переговорів, за словами Порошенка, будуть обговорені шляхи для підвищення ефективності імплементації "Мінська". У цьому контексті він вказав на необхідність відведення важких озброєнь, звільнення заручників, імплементацію всього безпекового пакету, який передбачений Мінськими угодами як передумова політичного процесу.

Водночас Президент наголосив на появі нових реалій, серед яких – визнання РФ документів фейкових “республік”, введення на окупованих територіях рубля як валюти для розрахунків, фактична конфіскація активів Української держави та громадян. 

Порошенко відзначив той факт, що його візит відбувається напередодні саміту "Великої сімки", та висловив сподівання, що провідні держави, весь цивілізований світ й надалі зберігатимуть єдність у підтримці суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України: "Київ вдячний партнерам, що українське питання тримається високо на порядку денному".

"Ми також чекаємо ще в травні ратифікації Сенатом Нідерландів Угоди про асоціацію і будемо ще швидше рухатися в інтеграції, поверненні в європейську родину", - сказав Президент. 

Він подякував ЄС і особисто канцлеру ФРН за активну підтримку українських реформ, а також за оцінку, що за останні 3 роки Україна зробила більше, ніж за 23 попередні роки.

Порошенко звернув увагу на те, що нинішній його візит проходить в “абсолютно іншій атмосфері”, ніж у січні, адже відбулися вибори в низці країн ЄС, які засвідчили, що громадяни обрали сильну, єдину, потужну Європу.

Він нагадав про затвердження безвізовго режиму між Україною та ЄС і подякував Меркель та іншим лідерам за те, що ця історична подія стала можливою. Порошенко назвав це остаточним відходом держави від радянського минулого та поверненням до родини європейських народів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-