У НАБУ прокоментували подання Генпрокуратури щодо трьох нардепів

У НАБУ прокоментували подання Генпрокуратури щодо трьох нардепів

Укрінформ
У НАБУ кажуть, що підготували підозру і подання до Верховної Ради лише щодо одного з трьох нардепів, яких ГПУ пропонує позбавити депутатської недоторканності.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

“Детективи НАБУ здійснюють розслідування у кримінальних провадженнях стосовно двох із трьох згаданих у повідомленні (Генпрокуратури - ред.) народних депутатів, - Євгена Дейдея та Андрія Лозового. Ці провадження розпочаті за результатами аналізу е-декларацій зазначених осіб, а також звернення громадських організацій. Проте лише стосовно одного з цих двох парламентарів, а саме Євгена Дейдея, проект підозри та відповідного подання до Верховної Ради підготовлено детективами НАБУ за матеріалами проведеного досудового розслідування. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч.3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України (“Незаконне збагачення”)”, - пояснили в Бюро.

Як запевнили в НАБУ, в підготовці решти підозр їх детективи участі не брали.

“НАБУ наразі невідомо, на підставі яких матеріалів досудового розслідування підготовлено ці документи. Тому Бюро наразі утримується від коментарів щодо їхнього змісту та обгрунтованості”, - наголошується в повідомленні.

У прес-службі нагадують, що згідно із ст. 481 Кримінально-процесуального кодексу України письмове повідомлення про підозру народному депутату здійснює Генеральний прокурор України. Притягнення до кримінальної відповідальності парламентарів за наявності достатніх доказів для підозри відбувається після отримання на це відповідної згоди Верховної Ради. Необхідне для цього подання вносить Генеральний прокурор України.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Генеральна прокуратура підготувала подання до Верховної Ради щодо надання згоди на притягнення до відповідальності ще трьох народних депутатів, а саме: Геннадія Бобова, Євгена Дейдея. та Андрія Лозового.

У липні 2016 року, Верховна Рада задовольнила подання Генпрокуратури на притягнення до відповідальності депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка. Тоді депутати підтримали подання про затримання і про арешт Онищенка.

Крім того, в грудні минулого року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата від Опозиційного блоку Вадима Новинського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-