Рада провалила постанову про персональні санкції проти Януковича і Ко

Рада провалила постанову про персональні санкції проти Януковича і Ко

Укрінформ
Народні депутати відмовилися ухвалили проект постанови "Про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали лише 202 парламентаріїв з мінімально необхідних 226 голосів. Також депутати двічі не проголосували за повернення до розгляду цього проекту постанови, тож вона вважається відхиленою.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив невдоволення таким рішенням парламенту: "Я не розумію, як може так бути... Доопрацюємо і будемо давати інший варіант". 

Один з авторів проекту постанови Максим Бурбак напередодні заявив, що метою ухвалення документа є запровадження персональних санкцій щодо осіб, які створюють реальну, потенційну загрозу нацбезпеці, національним інтересам, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяють терористичній діяльності. "Ця постанова стосується президента-втікача Януковича і чиновників з його найближчого оточення", - сказав він.

За його словами, проект постанови пропонує схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки та оборони України пропозиції щодо застосування персональних санкцій до Януковича і його поплічників за створення реальних та/або потенційних загроз національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяння терористичній діяльності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-