ЄНП залишатиметься надійним партнером України - Порошенко

ЄНП залишатиметься надійним партнером України - Порошенко

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Страсбурга зустрівся з президентом Європейської народної партії (ЄНП) Жозефом Долем та головою політичної групи ЄНП в Європейському парламенті Манфредом Вебером. 

Сторони обмінялися думками щодо подальших кроків з реалізації європейського порядку денного України, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Глава держави відзначив, що рішення про надання безвізового режиму для українських громадян зробило сильнішими і Україну, і ЄС, оскільки свобода пересування є одним із фундаментів демократичної спільноти. Як і проведення на високому рівні «Євробачення», гасло якого «Святкуймо різноманіття та рівність», стало черговим підтвердженням, що Україна є невід’ємною частиною єдиної європейської сім’ї", - йдеться у повідомленні.

Відбувся обмін думками щодо подальших кроків з реалізації європейського порядку денного України, зокрема висловлено спільне очікування щодо завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію.

Керівництво ЄНП запевнило, що Україна і надалі відчуватиме повну підтримку з боку найвпливовішої європейської партії як у питанні проведення реформ, так і відновлення територіальної цілісності, включаючи санкційну складову.

Глава держави поінформував про перебіг виконання Мінських домовленостей. Сторони засудили черговий цинічний обстріл бойовиками Авдіївки, у результаті якого загинуло чотири мирних жителя.

Президент України також наголосив, що вшанування 18 травня 73-ї річниці депортації кримських татар є болючим нагадуванням про нинішні порушення прав людини на півострові та закликав підтримати зусилля України з деокупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-