Рада ратифікувала угоду з Чехією про науково-технологічну співпрацю

Рада ратифікувала угоду з Чехією про науково-технологічну співпрацю

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Чеської Республіки про науково-технологічне співробітництво».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за ухвалення закону 0140 проголосували 230 депутатів.

Угода закріплює прагнення договірних сторін розвивати, зміцнювати та диверсифікувати співробітництво у галузях науки та технологій, що становлять спільний інтерес. 

Відповідно до угоди, науково-технологічне співробітництво між Україною та Чеською Республікою здійснюватиметься в таких формах: обмін науково-технологічною інформацією; обмін науковцями і фахівцями; проведення спільних семінарів, конференцій, виставок; підготовка науковців і фахівців у сфері технологій; спільне виконання наукових досліджень; спільна участь у міжнародних програмах.

Угода передбачає створення Спільного комітету з питань науково-технологічного співробітництва для координації заходів, що здійснюватимуться в рамках цієї угоди.

Угода містить статтю стосовно захисту прав інтелектуальної власності, в якій чітко визначено, що договірні сторони забезпечуватимуть ефективну та адекватну охорону інтелектуальної власності фізичних та юридичних осіб.

Угоду було підписано 19 грудня 2011 року у столиці Чехії Празі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-