Однопартієць Трампа: Вільні Крим і Донбас - умова для партнерства США і Путіна

Однопартієць Трампа: Вільні Крим і Донбас - умова для партнерства США і Путіна

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп погодиться на партнерські стосунки з Росією лише після того, як вона звільнить Крим і припинить війну на Донбасі, і президент РФ Путін це добре зрозумів.

Про це заявив у Києві на публічній лекції, організованій Фондом Віктора Пінчука, екс-спікер Палати представників США (1995-1999 рр.) член Республіканської партії  Ньют Гінгріч, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Багато людей схвильовані тим, що Трамп казав хороші речі про Путіна. Але тепер ми вже чітко бачимо, що він (Трамп - ред.) не буде йому потакати. Він погодиться бути партнером (Росії - ред.) лише тоді, коли інша сторона звільнить Крим, припинить військові дії на сході України. Він не допомагатиме Путіну, доки труїтимуть дисидентів і вбиватимуть опозиційних політичних діячів. І це Путін дуже добре зрозумів", - сказав Гінгріч.

Він додав, що "людина, яку виховало КДБ", навряд чи може зрозуміти цінності, які наразі сповідують США. Водночас і Сполучені Штати мають усвідомлювати, що працюють з надмірно авторитарною, небезпечною людиною, "набагато небезпечнішою, ніж ми думали". "Але ми не маємо права відступати", - переконаний Гінгріч.

У цьому контексті екс-спікер Палати представників США нагадав, що коли президент Трамп вирішив застосувати "Томагавки" у Сирії, він за годину до цього попередив росіян про свій намір, але не консультувався з ними і "не буде йти на поводі в Путіна".

Гінгріч зазначив, що США мають дуже серйозну зацікавленість у безпечній вільній і квітучій Україні, а для цього треба продовжувати боротьбу з корупцією.

"Ніщо, з американської точки зору, не буде настільки руйнівним для путінського авторитаризму, як процвітаюча і заможна Україна. Треба допомогти Україні стати успішною", - вважає екс-спікер Палати представників США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-