Сніданком

Сніданком "друзів України" Польща показала приклад партнерства - Дещиця

Укрінформ
Організація Варшавою робочого сніданку “друзів України” у Брюсселі за участю майже усіх глав МЗС країн ЄС та Верховного представника ЄС Федеріки Могеріні є свідченням стратегічного виміру партнерства між Україною і Польщею.

Таку думку в коментарі власному кореспондентові Укрінформу висловив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

“Учорашній сніданок продемонстрував, наскільки важливою є позиція нашого сусіда Польщі у питаннях консолідації європейських зусиль на підтримку України. Це яскравий практичний приклад стратегічного партнерства між Україною і Польщею і внеску, який здатна і прагне робити Варшава на подальше зближення Києва з ЄС”, - заявив Дещиця.

Він висловив особливу вдячність за цю ініціативу проведення зустрічі главі польської дипломатії Вітольду Ващиковському.

Український дипломат підкреслив, що сніданок був дуже важливим заходом як за рівнем представництва, адже практично усі країни були представлені на рівні глав МЗС, а також верховний представник ЄС Федеріка Могеріні і єврокомісар Йоганнес Ган, так і за змістовністю та конструктивізмом.

“Завдяки цій ініціативі і такій консолідуючій позиції Польщі країни Євросоюзу вкотре підтвердили свою солідарність з Україною, підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також свою відданість у питанні продовження санкцій проти Росії до виконання нею Мінських домовленостей”, - підкреслив Дещиця.

Посол України додав, що Київ високо цінує зусилля Варшави щодо скасування візового режиму для громадян України при подорожах до ЄС. Він підкреслив, що у цьому питанні голос Польщі є особливо важливим, оскільки Польща має з Україною найдовший кордон серед країн ЄС. “Відтак, багато залежало і від позиції Польщі”, - наголосив Дещиця.

Як повідомляв Укрінформ, після завершення засідання Ради ЄС у закордонних справах Ващиковський заявив, що Росія не виконує Мінські домовленості, а тому санкції проти неї потрібно продовжити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-