Парубій наполягає, що

Парубій наполягає, що "людина без громадянства" не може бути в українському парламенті

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що народні обранці підтримають постанову про дострокове позбавлення Андрія Артеменка повноважень народного депутата.

Про це він сказав журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Людина без громадянства не може представляти український парламент. Я сподіваюсь і я розраховую, що зал підтримає це рішення і ми врегулюємо ситуацію, яка склалася і позбавимо мандата народного депутата, який має громадянство іншої країни", - сказав Парубій.

За його словами, звання народного депутата - це не тільки привілей, а й величезна відповідальність. І якщо народний депутат України має два громадянства, наголосив Парубій, це  суперечить українському законодавству.

Спікер повідомив, що Апарат ВР отримав Указ Президента про сказування громадянства Артеменка.

У фракції «Батьківщина» частина депутатів підтримає проект постанови «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Андрія Артеменка».

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив депутат із фракції «Батьківщина» Ігор Луценко.

«У нас - вільне голосування, частина точно підтримає, а частина, можливо, по-іншому голосуватиме»,- сказав він.

Водночас представник Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що його фракція підтримає згаданий проект постанови.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення українського громадянства народного депутата Андрія Артеменка, який пропонував свій "план" вирішення військового конфлікту на Донбасі, зокрема, через здачу Криму Росії.

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради ухвалив рішення рекомендувати до розгляду у сесійній залі питання дострокового припинення депутатських повноважень Артеменка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-