Стала відома дата зустрічі Порошенка і Меркель у Берліні

Стала відома дата зустрічі Порошенка і Меркель у Берліні

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко 20 травня здійснить робочий візит до Німеччини, під час  якого, зокрема, проведе переговори з федеральним канцлером Ангелою Меркель.

Про це Глава держави заявив у ході програми "Свобода слова" на  ICTV під час прямого включення з Мальти, куди Глава держави прибув з державним візитом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я збираюся провести найближчим часом провести консультації з лідерами "Великої сімки". Починаю я це з Німеччини, коли 20 травня я відбуваю з візитом до Берліна, де будуть дуже тривалі і змістовні переговори з лідером Німеччини Ангелою Меркель", - сказав він.

Президент зазначив, що проведена ретельна координація дій з лідерами Німеччини та Франції в рамках Нормандського формату.

"Також заплановані телефонні розмови і зустрічі з іншими лідерами країн "Великої сімки" для того, щоб якісно підготуватися до саміту на найвищому рівні. Я буду ставити питання, щоб продовжити санкції не на 6, а на 12 місяців. Ми будемо робити максимальні зусилля, щоб якомога більше мотивувати Росію прийти за стіл переговорів, виконати Мінськ, вивести свої війська з української території та припинити агресію", - сказав він.

Як повідомляло агентство, Президент України Петро Порошенко у понеділок прибув з державним візитом до Республіки Мальта. Під час відвідання країни, яка нині головує в ЄС, заплановані зустрічі Глави Української держави з президентом, прем’єр-міністром Мальти, спікером Палати представників парламенту Республіки.

17 травня 2017 року Президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до м. Страсбург (Франція) для участі у церемонії підписання Президентом Європейського Парламенту та представником Мальтійського головування в Раді ЄС законодавчого рішення про запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-