Порошенко виступає за вдосконалення антикорупційного законодавства

Порошенко виступає за вдосконалення антикорупційного законодавства

Укрінформ
Президент Петро Порошенко впевнений, що парламент підтримає зміни до антикорупційного законодавства, в тому числі й щодо діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це він заявив на прес-конференції у неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Думаю, що Верховна Рада готова буде проголосувати зміни до цього закону ", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що в Європейському Союзі високо оцінюють результати антикорупційної реформи в Україні. "Вони дивуються, як нам вдалося це зробити. На сьогодні саме електроні декларації є інструментом перевірки усіх суддів, які йдуть до Верховного суду. Саме е-декларації використовуються під час призначення кадрів", - сказав Президент.

Водночас глава держави визнав, що цей закон є недосконалим, зокрема у частині громадських активістів.

Як нагадав Президент, нині зміни до цього закону напрацьовує робоча група. "Думаю, протягом короткого часу буде розроблений законопроект, проведені консультації в тому числі з нашими колегами з Європейської комісії та Венеціанської комісії, і (він) буде запропонований Верховній Раді", - зазначив Порошенко, наголосивши, що сенс електронного декларування полягає у прозорості та відкритості.

Раніше депутати Європейського парламенту, учасники неформальної групи "Друзі європейської України", закликали українську владу скасувати електронне декларування для громадських активістів, які займаються протидією корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-