Клімкін розповів, які можливості відкриває “білий шенген”

Клімкін розповів, які можливості відкриває “білий шенген”

Укрінформ
Надання Євросоюзом безвізового режиму для громадян України відкриває для них широкі можливості щодо запровадження безвізу з іншими країнами світу.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін сказав журналістам на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є структурований так званий білий шенгенський список. Коли ми звертаємося до країн білого шенгенського списку щодо безвізового режиму, то сам факт безвізу з ЄС та виконання усіх вимог Європейського Союзу нам надзвичайно спрощують процес», - сказав Клімкін.

Він нагадав про те, що Україна вже має безвізовий режим з низкою держав, з деякими країнами - спрощений візовий режим. «Але ми хочемо вийти на безвізовий з усіма країнами», - додав урядовець.

«Тому безвізовий з ЄС нам надасть новий поштовх. Тобто, ми фактично найближчим часом завершимо переговори там, де є по білому списку, там декілька країн є, з якими ми домовилися це розпочати», - наголосив Клімкін.

Водночас МЗС України 12 травня повідомив, що безвіз відкриває шлях до лібералізації візового режиму України з близько 30-ма країнами т.зв. «білого шенгенського списку», до якого входять держави Європи, Північної і Південної Америки, Перської Затоки та Азії.

“За дорученням Президента України, протягом 2015 - 2017 рр. було започатковано переговорний процес з цієї групою країн стосовно безвізових поїздок громадян. За його підсумками уряди цих держав висловили готовність надати українцям право безвізових подорожей в односторонньому порядку або на підставі двосторонніх домовленостей після набуття чинності відповідного рішення ЄС. Таким чином, безвізовий режим з ЄС автоматично відкриває шлях для формалізації рішення про безвізові поїздки для українських громадян до країн т.зв. «білого шенгенського списку», - йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, Рада міністрів Євросоюзу 11 травня схвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. Рішення ще мають підписати і офіційно опублікувати. Очікується, що безвізовий режим ЄС з Україною запрацює 11 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-