Тіллерсон і Лавров говорили про Україну. Санкції проти РФ залишаються - Держдеп

Тіллерсон і Лавров говорили про Україну. Санкції проти РФ залишаються - Держдеп

Укрінформ
Під час зустрічі в середу між державним секретарем США Рексом Тіллерсоном і главою МЗС Росії Сергієм Лавровим серед основних тем обговорювалася ситуація в Україні та необхідність для Москви повністю виконувати Мінські домовленості.

Про це йдеться в офіційному повідомленні речниці Держдепартаменту США Хізер Наурет за результатами переговорів у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар Рекс Тіллерсон зустрівся з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Вашингтоні, провівши більше години за обговоренням ряду питань, у тому числі України, Сирії і двосторонніх проблем", - йдеться в офіційному повідомленні.

Що стосується врегулювання в Україні, глава Держдепартаменту США "наголосив на необхідності прогресу" на шляху повної імплементації Мінських угод. "Санкції щодо Росії залишатимуться чинними, поки Москва не змінить своїх дій, які викликали їх", - наголошується в документі.

Крім того, повідомляється, що сторони обговорили важливість перемоги над ІДІЛ, деескалації насильства в Сирії, а також забезпечення доступу гуманітарної допомоги до сотень тисяч мирних жителів по всій країні. Йшлося також про відновлення "женевського формату" переговорів як головного напряму міжнародних зусиль у сирійському врегулюванні.

Сполучені Штати і Росія також домовилися продовжити переговори для вирішення інших питань, які викликають занепокоєння обох сторін, у тому числі стратегічної стабільності, зауважили в Держдепартаменті США.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-