Геращенко: Варто зосередитися на боротьбі за нашу перемогу, а не ламати списи через історію

Геращенко: Варто зосередитися на боротьбі за нашу перемогу, а не ламати списи через історію

Укрінформ
Українцям варто зосередитися на боротьбі за нашу перемогу, а не ламати списи на тому, що було 70 років тому.

Про це написала у facebook представниця України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, коментуючи події 9 травня.

"Сумно, що й досі на історії спекулюють і намагаються розколювати. Велика провина політиків і політиканів всіх мастей і рангів, що цьому підігрують і потворствують, підбурюють і ліцедійствують. Краще б помовчали", - написала вона.

Геращенко зазначила, наша боротьба за країну і її незалежність, за відновлення її суверенітету і цілісності ще тільки триває.

"Шаную внесок кожного українця, що боровся з фашизмом і комунізмом. Дякуємо цим українцям за мужність. І в той же час так шкода це покоління: воювати з фашизмом , а потім жити в безумній країні, де так мало було свободи. Звільнити, аби потрапити на все життя в табір ..... Бачити закордон тільки у військовій формі, і ніколи - туристами...... Це була їх страшна життєва історія і вона не повинна впливати на наше сьогодні. Бо наша боротьба за країну і її незалежність, за відновлення її суверенітету і цілісності ще тільки триває. І перемоги ще не видно. Бо щодня гинуть хлопці. Кращі. Сьогодні гинуть, а іх молоді дружини залишаються вдовами. І діти - сиротами. І на цьому фоні лицедійствувати на теми історії - це просто жахливо.... І на боротьбі за НАШУ перемогу варто зосередитися , а не ламати списи на тому, що було 70 років тому", - зазначила Геращенко.

Як повідомлялося, під час акцій з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 50 осіб було затримано, 8 правоохоронців та 15 учасників акцій отримали тілесні ушкодження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-