Україну разом захищають нащадки ветеранів Червоної армії та УПА - Порошенко

Україну разом захищають нащадки ветеранів Червоної армії та УПА - Порошенко

Укрінформ
Сьогоднішнє спільне протистояння російсько-терористичним військам на сході України внуків і правнуків учасників Другої світової, що захищали Україну від нацизму під різними прапорами, є ознакою примирення і зв'язку різних поколінь.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у вівторок під час церемонії складання присяги військовими Президентського полку та 101 окремої бригади Генштабу Збройних Сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пліч-о-пліч, в строю захисників України, що протистоять російсько-терористичним військам на сході України, стоять онуки та правнуки учасників Другої світової, - які у лавах Червоної армії, Української Повстанської армії, партизанських загонів здобували й здобули перемогу над нацизмом. Цей факт - символ зв'язку різних поколінь захисників України. Це - ознака примирення героїв, які захищали Україну від нацизму під червоним, синьо-жовтим та червоно-чорним прапорами", - наголосив Порошенко.

Він підкреслив, що таке примирення вкрай важливе для нашої держави, оскільки лише відкинувши внутрішні чвари можна відстояти свою незалежність і перемогти.

"Історія свідчить, що найcильнішими є ті нації, які у часи карколомних випробувань здатні відкинути внутрішні чвари й суперечності. Тільки разом ми зможемо відстояти нашу незалежність і перемогти, побудувати державу, яка дасть кожному громадянину гідне життя", - сказав Глава держави.

Президент також зазначив, що сьогодні Україна згадує всіх, хто віддав свої життя за Вітчизну, і  низько вклоняється тим ветеранам, які ще з нами, і всім тим, хто пережив жахливе лихоліття боротьби з нацизмом та кому тепер, на схилі літ, випала доля пережити ще одну війну, ще одного агресора, ще одного окупанта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-