Порошенко: Ніхто не применшить подвиг українців у Другій світовій війні

Порошенко: Ніхто не применшить подвиг українців у Другій світовій війні

Укрінформ
Нікому і ніколи не вдасться применшити подвиг семи мільйонів українців зроблений для перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час участі в акції "Перша хвилина миру", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, на відміну від Москви, не збираємося приватизовувати велику спільну перемогу усіх народів Радянського Союзу та країн антигітлерівської коаліції. Але й зрікатися своєї вагомої частки в подоланні нацизму - теж не будемо. Нікому і ніколи не вдасться применшити подвиг наших предків", - сказав він.

П.Порошенко підкреслив, що майже 7 мільйонів солдат в 7, як мінімум, арміях – "така географія української боротьби проти нацизму". 

"Проти нацизму найбільша кількість українців, 6 мільйонів, билася в рядах Червоної армії. Ще 100 тисяч – в лавах Української Повстанської Армії та 250 тисяч – у збройних силах країн-членів антигітлерівської коаліції", - повідомив Президент.

Він вказав на той факт, що відомий британський політичний діяч тих часів Вінстон Черчіль писав, що з-поміж усіх народів, які опинилися під владою нацистів, чи не найбільше постраждав український. "Але, разом з тим, він ціною мільйонів своїх представників зробив величезний внесок у перемогу у Другій світовій", - це каже Черчіль. В Росії ж дехто каже, що нібито вона – Росія - виграла б цю війну і без України. Яка ж неправда!", - наголосив П.Порошенко.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-