Авакову відомо про плани провокацій у Києві на 9 травня

Авакову відомо про плани провокацій у Києві на 9 травня

Укрінформ
Підрозділи Національної поліції та Національної гвардії будуть жорстко реагувати на антиукраїнські заяви та символіку під час заходів до Дня перемоги у Другій світовій війні 9 травня.

Про це у суботу заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«Мені відомо про плани таких провокацій в столиці і ряді міст південного сходу України. Бачимо імена і "задумки організаторів". Не справа МВС, його поліцейських і гвардійських підрозділів давати оцінку і тим більше регулювати політичну діяльність. Однак на всіх демонстраціях і маршах, запланованих в цей день, підрозділи Національної поліції і Нацгвардії будуть жорстко реагувати на антиукраїнську символіку та заяви», - зазначив Аваков.

Міністр зауважив, що цього року, як і завжди, різні політичні сили спробують використати 9 травня для того, щоб нагадати про себе будь-яким чином.

За його словами, апологети «руського міра» в Україні через свої пропагандистські канали розганяють, спекулюючи на почуттях людей, акцію «безсмертний полк». Це робиться не заради тих, хто воював у Другій світовій війні, не заради історичної пам'яті, а заради можливості спровокувати, на тлі триваючої агресії Росії, внутрішні конфлікти в українському суспільстві.

Очільник МВС зауважив, що поліцейські по всій країні отримали дуже чіткі інструкції. Тому усі спроби з боку тих, хто прагне провокацій, будуть припинені.

«Створювати передумови для внутрішньої дестабілізації через провокаційні символи і дії МВС не дозволить. Така наша відповідальність перед українським народом», - додав очільник МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-