У Харкові є база для підготовки офіцерів-танкістів - Полторак

У Харкові є база для підготовки офіцерів-танкістів - Полторак

Відео
Укрінформ
Військовий інститут для підготовки офіцерів-танкістів може бути створений на базі факультету військової підготовки Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (ХПІ).

Про це сказав на брифінгу в ХПІ міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Харків є давньою столицею танкобудування, тут є повноцінна матеріально-технічна база для підготовки офіцерів. Нам потрібні патріотичні та мотивовані бійці й високопрофесійні екіпажі бойових машин. Буду ініціювати підготовку постанови уряду про створення військового інституту на базі факультету військової підготовки ХПІ, де навчатимуть офіцерів танкових підрозділів і екіпажів бойових машин", - зазначив міністр.

Він також оглянув навчальні корпуси факультету, лабораторії, ознайомився з облаштуванням класів, що обладнані спеціальними тренажерами вітчизняного виробництва.

За словами ректора ХПІ Євгена Сокола, своєю чергою університет "готовий забезпечити фундаментальну підготовку військовослужбовців за участі професорсько-викладацького складу ВНЗ".

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня 1999 року Харківський інститут танкових військ ім. Верховної Ради України, створений на базі Харківського гвардійського танкового училища, за наказом міністра оборони України став складовою частиною Харківського національного технічного університету "ХПІ". На факультеті діють шість кафедр та три науково-дослідні лабораторії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-