Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Янукович збирається в Париж

Янукович збирається в Париж

Блоги
Укрінформ
Питання зняття санкцій з Януковича перетворилося на чергову PR-війну.

Я просто впевнений, що через декілька днів хтось запустить історію, що Януковича бачили в Парижі чи Римі. І там він спокійненько гуляв. Потім виявиться, що це брехня, але кілька днів Фейсбук трястиме від праведного гніву.

На жаль, питання зняття санкцій з Януковича перетворилося на чергову PR-війну. Зраду сіють ті, хто вважає, що НАБУ крутіше за прокуратуру і Батьківщину.

Луценко дав вичерпне пояснення, чому знято червону карточку: Інтерпол вимагає рішення суду про "тримання під вартою". Деякі суди відмовляються виносити таке рішення, а адвокати Януковича, звичайно ж, говорять про політичну вмотивованість процесу.

А тепер про найважливіше.

1. Зняття червоної карточки не означає, що Янукович поїде зараз гульбанити Європою чи Штатами. І не поїде з трьох причин: по-перше, він знає, що його туди не пустять, а, по-друге, Путіну не потрібні зараз чергові тертя з європейцями - тому ніхто за кордон Януковича не відправить. І нарешті третя причина - Янукович боягуз і їхати кудись просто боїться. Він тремтить за своє життя, і йому кругом ввижаються вбивці.

2. Всі ті, хто зараз кричить про провал генпрокуратури, прекрасно знають, що якраз тут, на відміну від багатьох інших моментів, немає провалу. Але нинішні крики, крім підняття недовіри до прокуратури, несуть ще одну місію - вони зароджують сумніви у вині Януковича. І саме це головна лінія захисту Януковича і основний тренд політичного наступу Путіна на Україну (переворот, який привів таких самих поганих і зрадливих політиків).

3. Я розумію, що треба бути наївним ідіотом, щоб сподіватися на те, що зараз багато хто перестане говорити про договорняк прокуратури. Насправді, хотілося б, щоби ці люди, бодай через кому, говорили про дивну позицію Інтерполу. Але це, мабуть, неможливо. Всі ті, хто два роки тому дорікав Інтерполу за те, що той регулярно когось знімає з розшуку, зараз горою стають за цей самий Інтерпол. Тим більше, що публіка не пам'ятає, що ми буцаємося з цією структурою два роки. З перемінним успіхом.

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-