У Ризі пройшла міжнародна акція “Stop Putin’s War in Ukraine 4.0”

У Ризі пройшла міжнародна акція “Stop Putin’s War in Ukraine 4.0”

Фото, відео
Укрінформ
28 квітня українська громада Риги та латиські активісти взяли участь в черговій всесвітній акції протесту проти російської агресії “Stop Putin’s War in Ukraine 4.0”, що пройшла навпроти посольства РФ в Латвії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акція розпочалася о 17:00 навпроти посольства РФ в Ризі та тривала годину. В ній взяли участь приблизно 50 чоловік. Лунали гасла «Росія – окупант!», «Свободу політв’язням». Були плакати трьома мовами - українською, латиською та англійською. Серед них «Вболіваю за Україну», «Крим – це Україна», «Stop Rutin – Stop War», «#FreeZeytullaev», «#FreeCrimeanMuslims», «Pret Krievijas imperialismu un karu» (Проти російського імперіалізму і війни).

Одночасно з зазначеною акцією проти російської агресії в Україні просто під парканом посольства РФ пройшов пікет (близько 10 учасників) на підтримку агресивної політики Росії. Це засвідчив єдиний плакат, на якому було написано "Росія опора Донбасу!". Такий плакат прямо суперечить Мінським угодами і ставить під знак запитання територіальну цілісність України. Він фактично постулює російську окупацію частини українського Донбасу.

Такий демарш вже викликав оперативну протестну ремарку Посольства України в Латвії: «"Россия - опора Донбасса", написали найманці російського посольства в Ризі… А насправді в цій фразі "захисників російського посольства" відразу кілька помилок, бо правильно ця фраза звучить так: "Росія - вбивця українців на Донбасі"».

Також прокремлівські провокатори з відеоапаратурою підходили в досить значній кількості до проукраїнської акції та намагалися викликати неадекватну реакцію учасників. Але після кількох звернень до поліції, їх було коректно видалено за межі проведення акції.

В цілому акція “Stop Putin’s War in Ukraine 4.0” досягла своєї мети – привернути увагу громадськості до російської агресії в Україні, показати важливість єдності і солідарності з Україною, а також закликати Європу, світ посилити тиск на Росію для відновлення територіальної цілісності і миру в нашій державі.

В Європі та світі акцію координував Всесвітній Рух Патріотів України. Головний організатор акції в Ризі – Конгрес українців Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-