Луценко назвав марними шанси Януковича відкараскатись від вкрадених $1,5 мільярда

Луценко назвав марними шанси Януковича відкараскатись від вкрадених $1,5 мільярда

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що спроби адвоката Януковича довести, що компанії, в яких конфіскували $1,5 млрд, не пов'язані з його клієнтом, марні.

Про це він сказав під час брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене є рішення суду, в якому чітко встановлюється, що злочинна організація Януковича робила такі-то фінансові кроки, і саме кошти цієї злочинної організації сьогодні конфісковані. Це не кошти фізичного громадянина Януковича... Адвокат, безумовно, має право на будь-які дії. Власне, ми це спостерігаємо вже два місяці. Думаю, що будемо спостерігати ще багато місяців, бо Генеральна прокуратура України готується також і до 4 травня, коли розпочнеться судовий процес над громадянином Януковичем, котрий звинувачується у державній зраді", - підкреслив Луценко.

За його словами, існування злочинної організації на чолі з Януковичем та рядом інших осіб, таких як Арбузов, Курченко, Клименко, - юридично встановлений факт.

"Перший вирок у цій справі щодо злочинної організації вступив у законну силу. Відтак ці кошти злочинної організації на чолі з Януковичем конфісковуються сьогодні до державного бюджету", - наголосив генпрокурор.

Як повідомлялося, сьогодні адвокат Януковича Віталій Сердюк заперечив зв'язок свого клієнта з компаніями, у яких конфіскували $1,5 млрд.

Раніше стало відомо, що суд дозволив конфіскацію заарештованих $1,5 млрд, які належали оточенню екс-президента Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-