Петренко сподівається, що Інтерпол проігнорує “хворий” запит РФ щодо Яценюка

Петренко сподівається, що Інтерпол проігнорує “хворий” запит РФ щодо Яценюка

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко назвав висунуті Росією обвинувачення проти екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка виплодом хворої уяви російських пропагандистів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні до вітчизняного МВС потрапив ще один беззаперечний доказ того, що російська влада загалом і її правоохоронна система зокрема остаточно втратили залишки глузду. Росіяни вимагають від Інтерполу подати Арсенія Яценюка у міжнародний розшук за те, що він буцімто у Грозному з автомата розстрілював людей. Звичайно, жодних підстав для таких заяв чи доказів цього у них немає і бути не може", - зазначив Петренко.

У цьому зв'язку керівник Мін'юсту висловив переконання, що Інтерпол "не звертатиме уваги на відверті нісенітниці, вигадані хворою уявою російських пропагандистів, і відмовить у задоволенні цього звернення".

Як повідомлялося, МВС України отримало копію звернення правоохоронних органів РФ до Генерального секретаріату Інтерполу в Ліоні із запитом про оголошення Арсенія Яценюка у міжнародний розшук з метою арешту та його подальшої екстрадиції до РФ. Його сформовано за ордером на арешт Яценюка, виданим міським судом м. Єсентуки Ставропольського краю РФ 3 березня 2017 року. Згідно з запитом, російські слідчі підозрюють Яценюка в тому, що він буцімто вбив 30 та поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій у місті Грозний Чеченської республіки у період з 31 грудня 1994 по 2 січня 1995 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-