Конфісковані гроші Януковича будуть у казначействі до кінця дня - генпрокурор

Конфісковані гроші Януковича будуть у казначействі до кінця дня - генпрокурор

Укрінформ
Рішення про конфіскацію 1,5 млрд доларів з рахунків компаній оточення екс-президента Віктора Януковича ухвалив Краматорський міський суд Донецької області місяць тому, і вчора воно набуло чинності.

Про це заявив під час прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора рішення суду вступило в законну силу. Загальна сума коштів, які підлягають конфіскації, сягає близько 1,5 мільярда доларів, тобто близько 40 мільярдів доларів", - сказав генпрокурор.

Він уточнив, що аби рішення набуло законної сили та сплив термін подання апеляції, потрібно було зачекати місяць.

За словами генпрокурора, 1,5 млрд дол. за часів Януковича були вкладені в цінні папери під 8% річних у валюті через спеціально організовану учасниками злочинного угруповання схему.

"У ході розслідування було досягнуто угоди з членами злочинної організації, які вказали на способи учасників діяльності злочинної організації по розкраданню коштів в особливо великих розмірах", - сказав він.

Керівник ГПУ додав, що переказ цих коштів на рахунок Державного казначейства України, який розпочався сьогодні вранці, триватиме до кінця дня. "Це відбувається довго, тому що рахунків близько сотні, на яких були розміщені цінні папери. Ця операція буде закінчена сьогодні", - зазначив Луценко.

Як повідомлялося, суд постановив конфіскувати близько 1,5 млрд дол. США, а також облігації внутрішньої державної позики України у справі про конфіскацію коштів на рахунках українських банків, вкрадених наближеними до екс-президента Януковича особами. Тепер працівники Ощадбанку, де розміщені заарештовані кошти, і Держказначейства виконують рішення суду.

При цьому який конкретно суд ухвалив таке рішення, не вказувалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-