Ліквідація наслідків аварії на ЧАЕС: Лукашенко і Порошенко зробили спільну заяву

Ліквідація наслідків аварії на ЧАЕС: Лукашенко і Порошенко зробили спільну заяву

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко і Президент України Петро Порошенко сьогодні прийняли спільну заяву про необхідність продовжувати роботу з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це глава білоруської держави заявив на зустрічі з представниками ЗМІ за підсумками переговорів з українським колегою, повідомляє БІЛТА.

Лукашенко наголосив, що роботи в цьому напрямі буде ще більше, незважаючи на те, що сторони вже багато зробили. При цьому важливо йти нога в ногу і привертати до цієї проблематики громадську увагу всієї планети. "Ми прийняли відповідну заяву", - сказав він.

У свою чергу Порошенко зазначив, що Білорусь і Україна налагодили ефективне співробітництво в роботі з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Так буде і надалі, особливо з урахуванням будівництва у Білорусі власної атомної станції, зазначив Президент України. "Сьогодні відбувся важливий діалог, що стосується безпеки ядерних об'єктів, можливого співробітництва в експлуатації, будівництві, поводженні з ядерними відходами. Ми домовилися продовжити дуже важливу дискусію на взаємовигідній основі", - звернув він увагу.

Зустріч глав держав відбулася в скорботний день для білоруського й українського народів - у чергову річницю аварії на ЧАЕС. Президенти відвідали сьогодні атомну станцію, ознайомилися з будівництвом нових укриттів і зберіганням ядерного палива. На ЧАЕС, а також на території Білорусі Лукашенко і Порошенко вшанували пам'ять загиблих під час ліквідації аварії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-