Діяльність НАЗК: Мін’юст готовий провести розслідування і показати людям

Діяльність НАЗК: Мін’юст готовий провести розслідування і показати людям

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко переконаний у необхідності проведення службового розслідування щодо діяльності Національного агентства запобігання корупції.

Про це він сказав на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо керівництво НАЗК просить провести службове розслідування, а уряд має право таке службове розслідування призначити, давайте проведемо це службове розслідування", - заявив Петренко.

Відповідну комісію міністр пропонує утворити на базі Нацагентства з питань державної служби.

"Ми готові долучитися за запитом до роботи цієї комісії, провести службове розслідування і дати матеріали публічно на уряд, щоб суспільство бачило результати цього розслідування", - зазначив Петренко.

Він вважає неприпустимою ситуацію, коли керівництво НАЗК між собою воює і не виконує свої прямі обов’язки з перевірки декларацій, визначені законом.

На його думку, у разі виявлення порушень у діяльності НАЗК ці матеріали слід було б одразу передати до правоохоронних органів для відповідного реагування і притягнення винних до відповідальності.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що до МВС надійшло кілька звернень щодо корупції у НАЗК, у тому числі від голови Національного агентства з запобігання корупції Наталії Корчак щодо перевірки діяльності її заступника Руслана Радецького та члена НАЗК Руслана Рябошапки. Також є лист від "одного з керівників департаменту" щодо запобігання правопорушення, пов’язаного з корупцією в НАЗК.

Окрім того, за його словами, до МВС звернувся народний депутат Сергій Лещенко з листом щодо діяльності керівників НАЗК з приводу нарахування їм необгрунтованих премій і надбавок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-