Чеський МЗС висловлює підтримку місії ОБСЄ на Донбасі

Чеський МЗС висловлює підтримку місії ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
МЗС Чехії висловлює глибокий жаль з приводу інциденту на Донбасі, в якому патрульна машина Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні підірвалася на міні.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордоних справ Чехії на офіційному сайті.

"Один американський спостерігач був убитий, ще двоє, серед яких громадянин Чехії, доставлені в лікарню", - йдеться в заяві.

Чеська Республіка повністю підтримує СММ ОБСЄ в Україні і закликає всі сторони в конфлікті забезпечити безпеку спостерігачів місії, а також повний і безперешкодний доступ на всій території України, повідомляє МЗС країни.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 23 квітня під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб на контрольованій російськими військовими території підірвався на міні автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. У результаті трагедії загинув американець, постраждали німкеня та чех.

МЗС України закликало РФ виконувати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей та вжити невідкладних заходів, аби негайно припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ.

МЗС Польщі закликало усі країни ОБСЄ відреагувати на загибель і поранення спостерігачів Спеціальної моніторингової місі, а всі сторони, особливо Росію, гарантувати безпеку спостерігачів в рамках виконання ними свого мандату на Донбасі.

Канцлер Німеччини Анела Меркель закликала якнайшвидше розслідувати підрив автомобіля ОБСЄ.

ОБСЄ почала розслідування трагічного інциденту та загибелі її співробітника і чекає сприяння у цій роботі, повідомив генеральний секретар організації Ламберто Заньєр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-