Рішення Суду ООН визнає Росію стороною конфлікту на Донбасі - Стець

Рішення Суду ООН визнає Росію стороною конфлікту на Донбасі - Стець

Укрінформ
Рішення Міжнародного суду ООН у справі "Україна проти Росії" позитивне для України, оскільки визнає на найвищому рівні Росію стороною конфлікту і дозволяє в подальших судових засіданнях подавати й оприлюднювати усі докази російської агресії.

Про це сказав міністр інформаційної політики України Юрій Стець у суботу в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це дуже позитивне рішення для України, бо нарешті офіційно на найвищому рівні визнано, що Росія є стороною конфлікту. Це означає, що Росія є стороною конфлікту, а не стороннім спостерігачем. Це перший крок, щоб Росія відповідала у наступному суді за військову агресію, яку вона веде на території України. Тому це дуже позитивне рішення", - зазначив Стець.

Безумовно, зауважив він, Україна очікувала трохи іншого рішення суду, бо завжди хочеться "все і одразу", але так не буває. На думку Стеця, світ просто не готовий до наслідків рішення суду про визнання Росії країною-терористом, оскільки тоді її потрібно знищити. "Якщо суд визнає Росію країною-терористом, то мають бути наслідки. А світ не готовий до цих наслідків. І кожен суддя думав про те, чи готовий світ знищити Росію. Ні. Тому було прийнято рішення більш м'яке, пів-на-пів", - сказав міністр.

Однак, на його переконання, це не означає, що Україна не повинна боротись далі. Навпаки, наступні кроки України в суді мають лише посилювати позицію нашої держави.

"Таке рішення Міжнародного суду ООН не означає, що Росія перестала бути країною-агресором. Ні. Тому наступні кроки наші мають посилювати позицію України. Багато є доказів про присутність російських військ, про окупацію Криму, про порушення прав людей в Криму. І українська влада буде діяти", - підкреслив Стець.

Він наголосив, що Росія ніяк не виконуватиме рішення суду, і жодна країна не може на це вплинути. Однак Україні, за словами міністра, треба використовувати всі методи впливу і всі засоби, щоб пояснити світу, що Росія - це не проблема України, а проблема всього світу. "Це нормально і правильно, і подібним шляхом ішли інші країни. Головне, що суд визнав Росію стороною конфлікту, і це дає нам можливість зачепитися за це рішення і піти далі. І Україна буде це робити", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-