САП оскаржить рішення суду відпустити Мартиненка

САП оскаржить рішення суду відпустити Мартиненка

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура подаватиме апеляцію на рішення суду відпустити екс-нардепа Миколу Мартиненка на поруки.

Про це заявив після засідання Солом'янського райсуду Києва прокурор САП Роман Симків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми цю ухвалу, звичайно, будемо виконувати, бо це рішення суду. Але свою позицію САП буде відображати в апеляційній скарзі", - сказав Симків.

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу екс-нардепу Миколі Мартиненку у вигляді тримання під вартою, ухваливши рішення застосувати до Мартиненка запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів «Народного фронту».

Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП «СхідГЗК» у розмірі 17,28 млн дол. США.

Прокурори наполягали на обранні Мартиненку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 мільйонів гривень.

Адвокати Мартиненка передали до суду звернення 15 народних депутатів і 4 міністрів, які просили суд узяти на поруки Миколу Мартиненка. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-