ВАСУ розглядатиме справу Шокіна без його присутності

ВАСУ розглядатиме справу Шокіна без його присутності

Укрінформ
Віктор Шокін попросив Вищий адміністративний суд без його участі розглядати позов про поновлення на посаді генпрокурора.

Про це сказав головуючий суддя Валентин Морозов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Від позивача надійшла заява про розгляд справи без його присутності", - зазначив суддя.

У свою чергу, суд задовольнив клопотання Шокіна та ухвалив розглядати справу за участю двох адвокатів колишнього генпрокурора.

На засіданні суду також присутні представник Президента та представник Верховної Ради.

Як повідомлялося, колишній генпрокурор Шокін вже вдруге подав позов до ВАСУ, в якому вимагає скасувати рішення Президента Петра Порошенка і Верховної Ради про його звільнення.

Зокрема, екс-генпрокурор просить визнати незаконною й скасувати постанову ВР від 29 березня 2016 року № 1040-VIII "Про надання згоди на звільнення Президентом України Шокіна Віктора Миколайовича з посади генерального прокурора України", а також визнати незаконним і скасувати Указ Президента України від 3 квітня 2016 року № 124/2016 "Про звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України" зі змінами, внесеними згідно з указом Президента № 269/2016 від 23 червня 2016 року.

Шокін просить поновити його на посаді з урахуванням положень закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)" в частині того, що генеральний прокурор, призначений на посаду до набрання чинності законом України "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)", здійснює повноваження генерального прокурора до звільнення в установленому порядку, але не довше строку, на який його було призначено, та не може обіймати посаду два строки поспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-