Парубій: У мене дуже обмежений вплив на нардепів-прогульників

Парубій: У мене дуже обмежений вплив на нардепів-прогульників

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що питання скорочення кількості депутатів у парламенті на сьогодні не актуальне.

Про це він сказав на брифінгу в четвер, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Факт скорочення депутатів не є визначальним. Він може бути важливим, але не є визначальним. Я вважаю однією з найбільших проблем відсутність дисципліни в депутатському корпусі", - сказав Парубій.

За його словами, депутати, які йшли на вибори і обіцяли своїм виборцям активну роботу і прийняття рішень, на жаль, просто не приходять на сесію. Тому рівень дисципліни не залежить від того, чи буде 300 депутатів, чи 450. Якщо рівень дисципліни буде низький, то робота парламенту не буде продуктивною. Парубій зауважив, що люди йому пишуть і питають, чому не звільняють депутатів, які не ходять на роботу, як це робиться на заводі чи в школах.

"У мене дуже обмежений, по суті, вплив на народних депутатів", - заявив він.

Водночас спікер нагадав, що в парламенті існує система штрафів - за прогул народного депутата не виплачується заробітна плата за цей день. На думку очільника парламенту, дієвим є і такий спосіб, як публікація в "Голосі України" імен тих депутатів, які не присутні на засіданнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-