Турчинов: Україна - далеко не єдина мішень Путіна

Турчинов: Україна - далеко не єдина мішень Путіна

Укрінформ
Російська Федерація ще довго намагатиметься розхитати ситуацію в усьому світі всіма доступними способами.

Про це секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов під час виступу у Національному університеті "Києво-Могилянська академія", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна, звичайно, є епіцентром російської гібридної війни зі світом, але далеко не єдиною мішенню Путіна. Росія застосовує розмаїття військових та невійськових засобів для посилення впливу та досягнення своїх цілей у різних регіонах світу", - сказав Турчинов.

За його словами, Кремль збільшує безпосередню підтримку, включаючи фінансову, політичних сил, у тому числі ультранаціоналістичних. "Останніми роками Росія здійснює дедалі більш помітні підривні невійськові операції проти урядів, об’єктів інфраструктури та засобів масової інформації, які мають на меті деформувати громадську думку, посіяти сумнів та розбрат, підірвати віру у демократію", - зауважив секретар РНБО, як приклад навівши невдалу спробу перевороту у Чорногорії.

Турчинов зазначив, що нині активно використовується кіберзброя, хакери, які перебувають на службі у Кремля, намагаються отримати доступ до державних інформресурів.

"Росія не гребує відвертими провокаціями. Останнім часом Кремль знову вдається до свого традиційного інструментарію - політичних убивств та диверсій", - наголосив секретар РНБО.

За його словами, слід усвідомити, що попри санкції та економічні негаразди РФ ще довго залишатиметься джерелом агресії, безпекових загроз та генератором нестабільності у світі.

Фото: http://turchynov.com/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-