Розенко назвав умову підвищення пенсійного віку

Розенко назвав умову підвищення пенсійного віку

Укрінформ
Говорити про підвищення пенсійного віку в Україні до європейських норм наразі недоцільно, оскільки показники тривалості життя в нашій країні набагато менші, ніж у ЄС.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі "Еспресо.TV".

"Сьогодні неможливо говорити про підняття пенсійного віку... В меморандумі МВФ питання віку знято... Експерти кажуть: от, у Європі час виходу на пенсію на 4 роки більший - в Україні це 58 років, в Європі - 62 роки. Але давайте говорити й іншу правду - що тривалість життя українців на 10 років менша, ніж у ЄС. І говорити про підвищення пенсійного віку зараз недоцільно. Підвищення тривалості життя - ось виклик, і ми маємо спрямувати свої зусилля на це. Коли зросте тривалість - можна буде говорити про підвищення віку", - наголосив Розенко.

Він додав, що в Україні має запрацювати накопичувальна система пенсій, пенсійне страхування.

"Ми вже відійшли від радянської системи, але ще не перейшли до європейської", - додав віце-прем'єр-міністр.

Раніше голова місії МВФ в Україні Рон ван Роден у статті для "Економічної правди" написав, що пенсійна система України не відповідає викликам сучасності і потребує термінового реформування.

Однією з причин цього він назвав те, що українці виходять на пенсію в середньому набагато раніше, ніж працівники в інших країнах регіону, і це призвело до того, що в Україні налічується понад 12 млн пенсіонерів - близько 30% населення.

Тому, на переконання ван Родена, Україна мусить знайти спосіб зменшити приплив нових пенсіонерів до пенсійної системи і наростити надходження до Пенсійного фонду. Серед шляхів вирішення цієї проблеми він назвав обмеження можливості дострокового виходу на пенсію, а також збільшення ефективного пенсійного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-