Віце-президент Єврокомісії привітав ухвалення закону про ринок електроенергії

Віце-президент Єврокомісії привітав ухвалення закону про ринок електроенергії

Укрінформ
Віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного співтовариства Марош Шевчович привітав ухвалення Верховною Радою закону "Про ринок електричної енергії України".

Про це повідомляє у суботу прес-служба Кабінету міністрів України з посиланням на заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталію Бойко.

"Наталія Бойко наголосила, що ухвалення законопроекту - це частина імплементації зобов’язань в рамках Третього енергетичного пакету, та повідомила, що з нагоди прийняття проекту закону вчора Україну привітав голова Секретаріату  Енергетичного Співтовариства Янез Копач, надіслав привітання віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного співтовариства Марош Шевчович, оскільки ця подія є позитивним сигналом щодо просування реформ в енергетичному секторі України", - йдеться у повідомленні.

Бойко підкреслила, що формування енергоринку – це тривалий процес, який потребує якісної роботи міністерств та регулятора. «Зараз важливо є те, що ми отримали цей вектор, і подальші кроки залежать від того, наскільки будуть готові міністерства, регулятор, громадськість, експерти якісно відпрацювати далі», - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, закон "Про ринок електричної енергії України" ухвалено 13 квітня. Однак 14 квітня депутати від фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв та Сергій Власенко зареєстрували проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому цього проекту закону. Згідно з Регламентом ВР, закон не може бути підписано Головою парламенту до моменту розгляду цього проекту постанови у сесійній залі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-