Клімкін: Домовляємося з адміністрацією США щодо зустрічі президентів

Клімкін: Домовляємося з адміністрацією США щодо зустрічі президентів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України веде активний діалог з адміністрацією Президента США стосовно підготовки зустрічі президентів Петра Порошенка і Дональда Трампа.

Про це заявив журналістам у четвер міністр закордонних справ України Павло Клімкін у відповідь  на запитання про дату можливої зустрічі президентів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам потрібно побудувати не тільки порядок денний, оскільки він усім нам зрозумілий, нам потрібно побудувати результат. Візит Тіллерсона (до Москви - ред.) це етап у побудові того, яким чином ми можемо спільно тиснути на Росію, щоб вона почала врешті-решт діяти у логіці того, щоб піти з Донбасу", - сказав Клімкін.

Він ухилився від відповіді на запитання про орієнтовний час можливої зустрічі президентів України і США, зазначивши, що "це ж не три дні вперед чи п'ять днів в інший бік". За його словами, зустріч відбудеться тоді, "коли ми будемо мати можливість чітко домовитися, яким чином впливати на Росію".

"Зараз ми знаходимося у дуже щільному контакті з усіма представниками адміністрації Президента США. Я сподіваюся, що мені найближчим часом вдасться ще раз відвідати Вашингтон. Іде дуже щільний діалог", - повідомив Клімкін.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи можна наразі говорити про зближення України і США, Клімкін розповів, що під час останньої розмови Президента України з віце-президентом США Майклом Пенсом від американського високопосадовця, окрім усіх інших важливих політичних месиджів, прозвучала проста фраза: "Ми з вами".

"Ми з вами" не може бути більше або менше, воно або є, або немає. І наші американські друзі завжди дуже чітко це демонстрували... Тому працюємо далі. І я завжди буду розповідати про всі кроки", - пообіцяв Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-