Ініціатор

Ініціатор "українського" референдуму у Нідерландах програв позов проти держави

Укрінформ
Суд Гааги відхилив позов одного з ініціаторів референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС у Нідерландах Т'єрі Боде, який вимагав визнати, що голландський уряд надто довго визначався зі своїми діями після референдуму.

Про це повідомляється на сайті суду.

Суд постановив, що ця ситуація є частиною політичного процесу, відповідно уряд країни разом з Верхньою та Нижньою палатою парламенту, а не суд, має оцінювати, чи було порушено процедуру.

На початку січня стало відомо, що один з ініціаторів референдуму в Нідерландах, глава платформи "Форум за демократію" Т'єрі Боде звернувся до суду, агрументуючи це тим, що уряд не мав допускати невизначеності щодо своєї позиції приймати чи відкидати результати консультативного референдуму. Йшлося, зокрема, про положення закону, у якому зазначається, що уряд має "якнайшвидше" визначитися зі своїми діями після консультативного референдуму.

У квітні минулого року у Нідерландах відбувся консультативний референдум, на якому більшість проголосувала проти ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС Нідерландами. Уряд країни виступив за пошук рішення, яке б давало можливість зняти висловлені під час кампанії "занепокоєння" виборців і при цьому ратифікувати документ. В середині грудня минулого року лідери Євросоюзу погодили запропоновані Нідерландами пропозиції щодо умов завершення ратифікації у країні Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Наразі Нижня палата парламенту Нідерландів схвалила законопроект, яким вводиться в дію ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Для завершення ратифікації документ має бути затверджений також Верхньою палатою парламенту Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-