Тривалість санкцій проти РФ пов'язана з повним виконанням

Тривалість санкцій проти РФ пов'язана з повним виконанням "Мінська" - G7

Заява
Укрінформ
Термін дії санкції проти Росії чітко пов'язаний із повним виконанням РФ зобов'язань в рамках Мінських угод та повагою до суверенітету України.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів закордонних справ країн "Великої сімки", оприлюдненій по завершенню зустрічі в Італії.

"Ми нагадуємо, що тривалість санкцій чітко пов'язана з повною реалізацією Росією своїх зобов'язань щодо Мінських угод та повагою до суверенітету України", - йдеться у заяві.

Країни "Великої сімки" наголосили на необхідності виведення іноземних збройних формувань та техніки з території України, повернення Україні контролю над кордоном та безпечному доступі і наданні гуманітарної допомоги.

"Ми визнаємо відповідальність Росії у конфлікті в Україні та підкреслюємо ключову роль у відновленні миру і стабільності в країні шляхом вжиття всіх необхідних кроків для покращення ситуації. Поведінка Росії не відповідає правилам міжнародного порядку, які ми готові захищати та відстоювати. Ми як і раніше єдині щодо використання широкого кола інструментів зовнішньої політики, в тому числі обмежувальних заходів та санкцій щоб переконати Росію повернутись на шлях спільної поваги до цих принципів", - відзначається у заяві.

Країни "Великої сімки" також підтвердили невизнання та засудження незаконної анексії Криму Росією.

"Ми підтверджуємо наше засудження незаконної анексії Криму Російською Федерацією та підтверджуємо нашу політику невизнання та санкцій проти причетних до неї", - наголошується у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-