Гройсман вірить, що Рада знайде голоси за земельну та пенсійну реформи

Гройсман вірить, що Рада знайде голоси за земельну та пенсійну реформи

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що у Верховній Раді буде достатньо голосів народних депутатів для підтримки земельної і пенсійної реформ.

Про це очільник Кабміну заявив на прес-конференції у вівторок за підсумками року діяльності уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Переконаний у тому, що ми зможемо об'єднати депутатів і поза межами коаліції, які підтримають ці дві реформи, оскільки вони проводяться винятково в інтересах українського народу", - сказав Прем'єр.

За його словами, земельна реформа, яку пропонує уряд, передбачає, що люди, які володіють землею, можуть нею розпоряджатися, і ніхто не планує її продавати іноземцям чи великим холдингам. Прем'єр наголосив, що це в інтересах народу. Те ж саме стосується і пенсійної реформи, її уряд планує провести винятково задля підвищення добробуту громадян.

"Ми не плануємо продаж іноземцям і великим холдингам. Ми плануємо розвивати фермерство. Це в інтересах громадян. Це в інтересах народу. Це ж стосується і пенсійної реформи. Пенсію підвищуємо, пенсійний вік не піднімаємо. Тільки вороги українського народу будуть проти. Бо це в інтересах українського народу. Це те, заради чого я працюю на посаді Прем'єр-міністра", - наголосив Гройсман.

Він підкреслив, що ці реформи створять, у свою чергу, умови задля розвитку економіки, а це вкрай важливо, оскільки Україна, "не може жити від траншу до траншу". "Українська економіка повинна розвиватися і демонструвати зростання. Тоді ми зможемо і обслуговувати і зменшувати зовнішній борг. Всі ці завдання можливо виконувати", - зазначив керівник уряду.

За словами Прем'єра, для прийняття цих двох реформ він готовий працювати з усіма фракціями і позафракційними депутатами.

"Розраховуватимемо на те, що ми всі консолідуємося: і Президент, і позафракційні депутати, і уряд, і коаліція, і позакоаліційні фракції, щоб прийняти фундаментальні рішення, які змінять країну. Як можна від цього відмовлятися? Подобаються, чи не подобаються мені політичні прапори окремих депутатів, але, якщо вони приймають державницькі рішення, я з ними працюватиму", - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-