Турчинов і заступник генсека НАТО обговорили протидію гібридним загрозам

Турчинов і заступник генсека НАТО обговорили протидію гібридним загрозам

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає удар, завданий крилатими ракетами США по військовому об’єкту в Сирії, адекватною та своєчасною реакцією на застосування союзником РФ Башаром Асадом хімзброї проти цивільного населення.

Про це Турчинов сказав під час зустрічі з заступником генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер, інформує прес-служба РНБО.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію, яка склалася через військову агресію РФ проти України. Також співрозмовники приділили окрему увагу питанню взаємодії України з Альянсом, реформування сектору безпеки і оборони нашої країни та його переходу на стандарти НАТО.

Крім того, співрозмовники визначили стратегічні напрямки для співпраці, зокрема в питаннях протидії сучасним гібридним загрозам.

Як повідомлялося, військові США вночі 7 квітня атакували десятками ракет "Томагавк" аеродром Шейрат на заході Сирії. Метою атаки були злітно-посадочні смуги, літаки й заправні станції. Це стало відповіддю на загибель десятків людей у результаті хімічної атаки у провінції Ідліб.

Сирія заперечує, що зробила у вівторок повітряний удар по місту Хан-Шейхун із застосуванням хімічної зброї. Водночас Сирія заявляє, що хімічне отруєння настало через те, що її літаки знищили "завод і склад хімічної зброї терористів", як Дамаск називає всіх своїх супротивників. Цю версію підтримує Росія, яка у середу заблокувала ухвалення резолюції Ради безпеки ООН з приводу цього хімічного удару.

Фото: http://turchynov.com/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-