Із бюджету дадуть 66 мільйонів на нові сервери для НАЗК - Петренко

Із бюджету дадуть 66 мільйонів на нові сервери для НАЗК - Петренко

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що з бюджету виділять 66 млн гривень на закупівлю НАЗК серверів і апаратного обладнання.

Про це він сказав на презентації законопроекту щодо діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції.

"Новим керівництвом НАЗК має бути забезпечено свій незалежний технічний майданчик, на якому будуть знаходитись реєстри електронних декларацій. Вони повинні знаходитись безпосередньо на території НАЗК, а не в жодному іншому державному підприємстві. Для цього є фінансові ресурси в бюджеті. 66 млн гривень будуть виділені для того, щоб НАЗК закупило і сервери, і апаратне обладнання", - сказав міністр.

Він зауважив, що розраховує на те, що нове керівництво НАЗК на відміну від чинного, яке не спромоглось закупити сервери, ці всі задачі виконає. І вже наступна хвиля подання декларацій в наступному році пройде без стресів.

Петренко підкреслив, що нове керівництво НАЗК повинно доопрацювати систему реєстру - сформувати другий модуль, який є надзвичайно важливим - модуль автоматичної перевірки декларацій, який дасть можливість звіряти дані декларації з усіма реєстрами і не переводити їх перевірку "у ручний режим".

Міністр підкреслив, що український уряд повністю збереже фінансування і незалежність даного органу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-